Christian`s historie

Kategorier Personlige historier

Min familie startede ud som mange andre familier med en mor og en far – jeg havde samtidig også 3 brødre. Den del af min barndom jeg kan huske, var faktisk ikke så slem, som man kunne forestille sig, med en værge der drikker. Min barndom var stille og rolig, mine forældre blev skilt, men jeg husker det ikke som noget der fik min verden til at bryde sammen som sådan. Når jeg husker tilbage, så var jeg i størstedelen af min barndom hjemme hos venner, det kunne enten være tidligt om morgenen og spise morgenmad med dem, efter skole eller om aften og spise aftensmad – jeg har altid været god med mine venners forældre. Det var dog først i 13- eller 14-års alderen at jeg fandt ud af, at min mor havde problemer med at styre sit alkoholmisbrug. Jeg husker at jeg kom hjem en dag til min far på Heimdalsvej, det var i en af ugerne, hvor jeg var hos min far, da mine forældre havde børnene i en uge hver. Min far fortalte dog at min mor var blevet smidt ud af lejligheden og at jeg skulle tage over til hende lidt længere oppe på Heimdalsvej – hvorefter det hele egentlig gik ned ad bakke og jeg lagde mærke til, hvilken effekt alkoholen har. Dette gjorde at jeg tyede til computerspil, for at få tankerne et andet sted, hvilket ledte over til at jeg brugte al min tid på netop dette. Spilleriet fortsatte et par år, indtil jeg egentlig indså, at jeg ikke længere kunne gemme tankerne væk i endeløse timer af computerspilleri hvilket i sidste ende resulterede i en svær depression. Jeg begyndte derefter så småt at tage lidt afstand fra alle de problemer og fokusere på de daværende vigtige ting jeg havde, hvilket var skolen, venner o.l. – hvilket jeg stadig gør i dag, måske ændrer det sig, når jeg får studenterhuen på til sommer.

 

Efter det egentlig gik op for mig, hvor lang tid jeg havde gået med de problemer, begyndte jeg at vende problemerne om til noget brugbart. Jeg tog afstand fra mange af de ting, som egentlig ikke tilførte mig meget værdi og begyndte at ændre den måde jeg tænkte på. Det var i de tider, jeg så småt begyndte at tænke oftere på ordet “mønsterbryder”, fordi jeg var træt af at være et offer for alkoholen. Barndommen med alkoholen har resulterede i at jeg har vokset og ændret mig utrolig meget de sidste par år. Der er dog stadig nogle ting der vender tilbage, men jeg er blevet langt bedre til at håndtere det hen over årene. Jeg tror dog at jeg havde fundet ud af det lidt tidligere, hvis jeg havde et sted, hvor jeg kunne fortælle folk om de tanker jeg rendte rundt med, i stedet for at spilde min tid med dårlige tanker.

Det er derfor jeg er med til at starte LUFT, sådan at andre unge kan få hjælp i en tidlig alder, i stedet for, ligesom jeg, at gå rundt med disse tanker i måneder, måske endda år.

 

Christian, 20 år